Dansker i Tyskland

Børn skal have deres eget pas, uanset hvor gamle de er. For at få udstedt et pas til barnet skal indehaverne af forældremyndigheden udfylde en samtykkeerklæring sammen med resten af ansøgningen. Barnet, man søger pas til, skal være til stede ved ansøgningen. Når man søger om pas til et barn, gælder de samme regler for fx foto som for pas til voksne. Dog skal børn under 12 år indtil videre ikke afgive fingeraftryk.

danskHvis man er dansker, bor i Tyskland og skal have et nyt dansk pas, er det billigst, hvis man bestiller passet, når man er på besøg i Danmark. Alle danske statsborgere kan få udstedt et pas ved personlig henvendelse til borgerservice i enhver kommune. Man behøver ikke at bo i kommunen eller have nogen særlig tilknytning til den. Hvis man ikke kan komme til Danmark, kan man søge om pas på de danske ambassader og konsulater. På Udenrigsministeriets hjemmeside finder man landelisten. Her kan man klikke sig frem til, hvor ambassaden og/eller konsulaterne ligger i det enkelte land, samt hvordan man ansøger, hvad man skal betale og hvilke dokumenter, foto og andet man skal have med.

Rejser til Tyskland og andre Schengen-lande

Hvis barnet rejser alene
For Danskere, der bor i Tyskland og Tyskere, der bor i Danmark, er det obligatorisk.
Men da man skal kunne bevise ens statsborgerskab, skal man alligevel medbringe pas, når man opholder dig i et Schengenland uden for Norden. Kort sagt, alle der rejser mellem Tyskland og Danmark skal have gyldig legitimation som pas eller ”Personalausweis”. Kørekort, sundhedsbevis eller lignende er ikke gyldig dokumentation når man krydser landegrænser.

Barnet rejser til Tyskland

Rejser man uden for Schengen eller EU bør man informere sig om kravene til legitimation og visabestemmelser.

Dansk Pas

Belgien, Estland, Frankrig, Grækenland, Holland, Italien, Letland, Litauen, Luxembourg, Malta, Polen, Portugal, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn og Østrig, Schweiz og Liechtenstein.
Børn der rejser alene anbefales at have en underskrevet erklæring af forældrene med, som indeholder.

Baseret på materialer fra twift.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *